Τρουφάκια μαύρης σοκολάτας με γέμιση μαρέγκας - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

Μαρέγγα

  • ½ φλιτζάνι ή 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά – μόνο ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι ή 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι

Σοκολατένια γέμιση

  • 2 φλιτζάνια ή 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Παρασκευή

Βήμα 1 Για τη μαρέγκα, χωρίζουμε τα αυγά και προσθέτουμε μόνο τα ασπράδια στο μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ένα τρίτο της ζάχαρης και χτυπάμε στο μέγιστο για 30 δευτερόλεπτα. Ύστερα προσθέτουμε το υπόλοιπο της ζάχαρης και χτυπάμε για 2. Τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 2 Γεμίζουμε τη σακούλα με το μείγμα της μαρέγκας και δημιουργούμε δίσκους. Ψήνουμε για 100 λεπτά στους 90°C. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει μόλις ψηθεί.