Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και αν έχεις καλεσμένους, μια συνταγή που θα ικανοποιήσει όλους, είναι το κοτόπουλο με κάρυ. Και είναι πολύ ελαφριά!
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 600 ml βραστό κοτόπουλο
- 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
- 275 γρ. γιαουρτιού χωρίς λιπαρά
- 1 μικρή χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- βρασμένο ρύζι
Εκτέλεση
Βάλτε τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε απαλά για 20 λεπτά.
Προσθέστε, σύμφωνα με το prima.co.uk, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη σκόνη κάρυ στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά και ρίξτε το κοτόπουλο ώστε να μαγειρέψετε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατέψτε.
Επιλέξτε μια μέση θερμοκρασία, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Ανακατεύετε το γιαούρτι και το ρίχνετε. Δοκιμάστε, ρίξτε τον κόλιανδρο και σερβίρετε ζεστό με το ρύζι.
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Η ελαφριά συνταγή για μια πικάντικη σούπα. Πώς θα την πετύχεις;
Έχεις λιγούρα; Ιδού μια συνταγή για εύκολο κέικ με λίγες θερμίδες
Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!