Σολομός γλασέ με μέλι και σόγια σως - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 χοντρά κομμάτια ψαριού σολομού
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 φρέσκο ​​λάιμ (χυμό)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Αφαιρέστε τα κόκκαλα και το δέρμα του ψαριού και προσθέστε λίγο αλάτι σε κάθε πλευρά.

Βήμα 2 Ψιλοκόψτε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι διατηρώντας χωριστά το λευκό και το πράσινο μέρος.

Βήμα 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το ψάρι και σοτάρετε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 4 Σβήστε με λευκό κρασί και προσθέστε το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ, το μέλι και ανακατέψτε καλά χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήστε το ψάρι να συνεχίσει να ψήνεται για περίπου 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.