Υλικά:
- 6 μεγάλες πατάτες
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. μαύρες ελιές
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα σε λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 6 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
- Αλάτι πιπέρι
Παρασκευή:
Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 ° C
Βήμα 2 Πλύνετε σχολαστικά τις πατάτες και κόψτε τις στη μέση κατά μήκος. Τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί χρησιμοποιώντας χαρτί ψησίματος. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Βήμα 3 Εν τω μεταξύ, πλύνετε τα κρεμμυδάκια και τα κόψτε σε λεπτές ροδέλες. Προετοιμάστε κατσικίσιο τυρί κόβοντας ή θρυμματίζοντας σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 4 Κόψτε τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα.
Βήμα 5 Μόλις οι πατάτες έχουν χρυσαφίσει, αφαιρέστε τις από το φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C. Βγάλτε λίγο από τη σάρκα της πατάτας με ένα κουτάλι και προσθέστε τις σε ένα μπολ ανάμειξης.
Βήμα 6 Στο ίδιο μπολ, προσθέστε τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια (διατηρώντας μερικά πράσινα μέρη για γαρνιτούρα) και το κατσικίσιο τυρί. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7 Με μια σέσουλα ή ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε ψητή πατάτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα καθαρά χέρια σας. Ισιώστε και ραντίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με παρμεζάνα και ψήστε για 15 λεπτά στους 180 ° C. ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 8 Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε από το φούρνο, γαρνίρετε με πράσινο κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:
Ποια είναι η διατροφική αξία του κατσικίσιου τυριού;
Το κατσικίσιο τυρί μεταβολίζεται πιο εύκολα από το αγελαδινό και αποτελεί υποαλλεργική λύση για όσους δεν μπορούν το αγελαδινό.
Ακόμα είναι πλούσιο σε: