Πατάτα φούρνου γεμισμένη με κατσικίσιο τυρί, ελιές και λιαστή ντομάτα (Μόνο 220 θερμίδες) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά:

  • 6 μεγάλες πατάτες
  •  8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μαύρες ελιές
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα σε λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 6 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι πιπέρι

Παρασκευή:

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους  210 ° C

Βήμα 2 Πλύνετε σχολαστικά τις πατάτες και κόψτε τις στη μέση κατά μήκος. Τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί χρησιμοποιώντας χαρτί ψησίματος. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Βήμα 3 Εν τω μεταξύ, πλύνετε τα κρεμμυδάκια και τα κόψτε σε λεπτές ροδέλες. Προετοιμάστε κατσικίσιο τυρί κόβοντας ή θρυμματίζοντας σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 4 Κόψτε τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα.

Βήμα 5 Μόλις οι πατάτες έχουν χρυσαφίσει, αφαιρέστε τις από το φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C. Βγάλτε λίγο από τη σάρκα της πατάτας με ένα κουτάλι και προσθέστε τις σε ένα μπολ ανάμειξης.

Βήμα 6 Στο ίδιο μπολ, προσθέστε τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια (διατηρώντας μερικά πράσινα μέρη για γαρνιτούρα) και το κατσικίσιο τυρί. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 7 Με μια σέσουλα ή ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε ψητή πατάτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα καθαρά χέρια σας. Ισιώστε και ραντίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με παρμεζάνα και ψήστε για 15 λεπτά στους 180 ° C. ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 8 Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε από το φούρνο, γαρνίρετε με πράσινο κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Ποια είναι η διατροφική αξία του κατσικίσιου τυριού;

Το κατσικίσιο τυρί μεταβολίζεται πιο εύκολα από το αγελαδινό και αποτελεί υποαλλεργική λύση για όσους δεν μπορούν το αγελαδινό.

Ακόμα είναι πλούσιο σε:

  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
  • Βιταμίνη Α: 8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Βιταμίνη Β2: 11% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Ασβέστιο: 8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Φώσφορο: 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Χαλκός: 8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Σίδηρος: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

Αποτελεί επίσης καλή πηγή σεληνίου, μαγνησίου και βιταμίνης Β3.

Ακόμα βελτιώνει το αίσθημα κορεσμού που προκαλεί την απώλεια βάρους.

Σε εργαστηριακές έρευνες, το καπρικό οξύ που βρίσκεται στο κατσικίσιο τυρί, δρα ενάντια στο P. acnes, έναν τύπο βακτηρίου που αυξάνει τη φλεγμονή και εμπλέκεται στην ανάπτυξη ακμής.

Επίσης λόγω των προβιοτικών φαίνεται ότι βελτιώνει την πεπτική υγεία, μειώνει τις φλεγμονές και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το κατσικίσιο γάλα έχει επίσης χαμηλότερα επίπεδα Α1 καζεΐνη, έναν τύπο προτείνεις που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ευαισθησίας σε κάποιους ανθρώπους, προκαλώντας φλεγμονές στο έντερο. Το κατσικίσιο γάλα περιέχει κυρίως Α2 καζεΐνη, έναν τύπο πρωτεΐνης που είναι λιγότερο αλλεργιογόνος και λιγότερο φλεγμονώδης από την Α1. Τέλος περιέχει λιγότερα ποσοστά λακτόζης, πράγμα που βοηθά στην μείωση του φουσκώματος.

Δείτε σχετικές συνταγές:

Αυθεντική Ιταλική μπρουσκέτα με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα

 



Source link