Αυθεντική Λιβανέζικη συνταγή για Ταμπουλέ - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μαϊντανό καλά πλυμένο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας καλά πλυμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες
  • 1 μεσαίο λεμόνι για χυμό
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών Ραζ ελ χανούτ (προεραιτικό)
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέσε μισό φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Βήμα 2 Κόψτε το μαϊντανό και προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Βήμα 3 Αφαιρέστε τον πυρήνα από τις ντομάτες και κόψτε τις σε κύβους. Προσθέστε στο μπολ ανάμειξης

Βήμα 4 Κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και προσθέτουμε στο μπολ ανάμιξης.

Βήμα 5 Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε στο μπολ ανάμιξης.

Βήμα 6 Κόψτε τα φύλλα μέντας και προσθέστε τα στο μπολ ανάμειξης.

Βήμα 7 Συμπληρώστε το πλιγούρι στο μπολ ανάμειξης μαζί με το μπαχαρικό, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 8 Στύψτε ένα ολόκληρο λεμόνι και προσθέστε τον χυμό στη σαλάτα μαζί με το ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως ή ψύξτε.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ταμπουλέ με ψητές μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

«Ταμπουλέ» με αρακά και κινόα

 



Source link