Υλικά
- 2 φλιτζάνια μαϊντανό καλά πλυμένο
- ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας καλά πλυμένα
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ κόκκινο κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 1 μεσαίο λεμόνι για χυμό
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι πλιγούρι
- 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών Ραζ ελ χανούτ (προεραιτικό)
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Τοποθετήστε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέσε μισό φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βήμα 2 Κόψτε το μαϊντανό και προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Βήμα 3 Αφαιρέστε τον πυρήνα από τις ντομάτες και κόψτε τις σε κύβους. Προσθέστε στο μπολ ανάμειξης
Βήμα 4 Κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και προσθέτουμε στο μπολ ανάμιξης.
Βήμα 5 Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε στο μπολ ανάμιξης.
Βήμα 6 Κόψτε τα φύλλα μέντας και προσθέστε τα στο μπολ ανάμειξης.
Βήμα 7 Συμπληρώστε το πλιγούρι στο μπολ ανάμειξης μαζί με το μπαχαρικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 8 Στύψτε ένα ολόκληρο λεμόνι και προσθέστε τον χυμό στη σαλάτα μαζί με το ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως ή ψύξτε.
Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Ταμπουλέ με ψητές μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
«Ταμπουλέ» με αρακά και κινόα