Υλικά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 καφέ κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Μισό κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
- 1 ολόκληρη μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας
- Λίγο τριμμένο τυρί πεκορίνο
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 385 γραμμάρια ζυμαρικά
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε σχήμα μπαστουνιού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τη μελιτζάνα μέχρι να ροδίσει. Όταν ροδίσει και από τις δύο πλευρές, τοποθετήστε το πάνω από απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα με τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι.
Βήμα 2 Ετοιμάστε το νερό των ζυμαρικών σας σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε το νερό μαζί με αλάτι και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας.
Βήμα 3 Στο ίδιο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ρίγανη και το σκόρδο. Τσιγαριστέ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήστε με λευκό κρασί. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε το τριμμένο πεκορίνο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Τοποθετήστε στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο επιστρέψτε τη σάλτσα στο τηγάνι.
Βήμα 4 Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά al dente στο τηγάνι που περιέχει τη σάλτσα, μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να το αραιώσετε. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε τη τηγανητή μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια, ανακατέψτε λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθούν ξανά. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι πολύ παχύ. Απολαύστε αμέσως.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα