Υλικά
- 1/4 φλιτζάνι ωμή κινόα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κολοκύθι (περίπου 1 μεσαίο μέγεθος)
- 1/2 φλιτζάνι ωμό ρύζι
- 3/4 φλιτζάνι γάλα ρυζιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Αλάτι από σέλερι
- 2 αυγα
- Ελαιο από κουκούτσια σταφυλιού
- Γαρνίρετε με παντζάρι, καρότο, κολοκυθάκια και χυμό λεμονιού
Παρασκευή
Βήμα 1 Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τη κινόα και το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λεπτό αλεύρι.
Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανάμιξης, προσθέστε το αλεύρι και τα αυγά σας, ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3 Προσθέστε το γάλα και το αλάτι από σέλερι, ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4 Κόψτε τα άκρα των κολοκυθιών, αφήστε το δέρμα και τρίψτε.
Βήμα 5 Προσθέστε το τριμμένο κολοκύθι στο μείγμα.
Βήμα 6 Προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι από σέλερι, ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7 Χρησιμοποιώντας ένα μέτρια ζεστό αντικολλητικό τηγάνι, βρέξτε με λίγο λάδι σταφυλιού.
Βήμα 8 Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι, δηλαδή μιάμιση κουτάλα 30ml.
Βήμα 9 Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ένα ανοιχτό καφέ και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 10 Σερβίρετε ζεστό και γαρνίρετε με τριμμένα ωμά παντζάρια, κολοκυθάκια και καρότο.
Βήμα 11 Στύψτε λίγο λεμόνι πάνω από τη γαρνιτούρα.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Ολλανδικά pancakes στο φούρνο, με μούρα και άχνη ζάχαρη