Λαχταριστή πάβλοβα με φρούτα και σαντιγί! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι ή 225 γρ. σούπερ λεπτή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για τον καθαρισμό του μπολ

Για το στήσιμο

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2-3 ώριμα φρούτα του πάθους
  • 2 φλιτζάνια φράουλες
  • Ακτινίδια
  • Μούρα

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 ° C (αέρα).

Βήμα 2 Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι, σημειώστε την περιφέρεια περίπου ενός πιάτου στο κάτω μέρος του αντικολλητικού χαρτιού.

Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε πρώτα τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα και μετά μόλις αφρίσει το μείγμα, αυξήστε την ταχύτητα και ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη ενώ ανακατεύετε. Περίπου μία κουταλιά της σούπας κάθε 15 δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να υπάρχει τριμμένη ζάχαρη εάν τρίψετε λίγο μείγμα ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Μόλις προστεθεί όλη η ζάχαρη, προσθέστε την πρέζα αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε άλλα 15 δευτερόλεπτα. Ολοκληρώστε κοσκινίζοντας με το χέρι το κορν φλάουρ.

Βήμα 4 Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα, ρίξτε ολόκληρο το μείγμα μαρέγκας στο κέντρο του ταψιού, αφού πρώτα έχετε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 5 Ψήστε την πάβλοβα για περίπου 60 – 80 λεπτά στους 130 ° C (αέρα). Μόλις ψηθεί, σβήστε το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο φούρνο για περίπου μία έως δύο ώρες.

Βήμα 6 Για το στήσιμο, χτυπήστε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Βήμα 7 Τοποθετούμε με το κουτάλι τη σαντιγί από πάνω, απλώνοντας την, αλλά όχι αρκετά στις άκρες. Τοποθετήστε τα φρούτα από πάνω και ρίξτε τον πολτό των φρούτων του πάθους πάνω από τα φρούτα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Εναλλακτική τάρτα λεμονιού με τυρί ρικότα



Source link