Κροκέτες πατάτας με τυρί!!! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 60 γρ. φρυγανιά
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 90 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • Αλατοπίπερο
  • Μαϊντανός για ντεκόρ
  • Ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τις με τις φλούδες για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 2 Αφήστε τις να κρυώσουν, κόψτε τις στη μέση και κάντε τις πουρέ.

Βήμα 3 Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και τα αυγά και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4 Στο ίδιο μείγμα, προσθέστε τις φρυγανιές, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 έως 60 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 5 Σε ένα ταψί ρίξτε λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα βρεγμένα χέρια σας, φτιάξτε μερικές μπάλες πατάτας και ισιώστε ελαφρά σε οβάλ σχήμα με τα χέρια σας. Τοποθετήστε τις στο ταψί και προσθέστε λίγο ακόμα αλέυρι από πάνω.

Βήμα 6 Ρίξτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7 Αφαιρέστε και αφήστε τις να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 8 Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

 

 



Source link