Η αλήθεια για τον εφευρέτη του ποντικιού που δύσκολα θα πιστέψεις – News.gr


Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε έναν υπολογιστή είναι με βεβαιότητα το ποντίκι. Και μπορεί πλέον τα laptop να έχουν ενσωματωμένο, αλλά πάντα το ποντίκι με το καλώδιο θεωρείται από πολλούς πιο βολικό.

Ποιος όμως κρύβεται πίσω από αυτή την εφεύρεση; Μπορεί το όνομα Douglas Engelbart να μη σου λέει πολλά αλλά η εφεύρεσή του, σου έχει τη ζωή πιο εύκολη. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κάτι για τον ίδιο που θα δυσκολευόταν κάποιος σήμερα να πιστέψει.

Και μιλάμε για το πόσα έβγαλε από αυτή του την εφεύρεση. Ο ίδιος έκανε τα αρχικά σχέδια του ποντικιού το 1960 και λίγα χρόνια αργότερα, το 1964 έφτιαξε το πρωτότυπο. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο κερδοφόρα εφεύρεση για τον ίδιο. Για ποιο λόγο; Την περίοδο που έφτιαξε το πρωτότυπο εργαζόταν ως ερευνητής στο Ίδρυμα Ερευνών του Πανεπιστημίου του Stanford.

Όντας νέος και μην έχοντας κάποιον να τον συμβουλέψει, δεν ενδιαφέρθηκε να κατοχυρώσει την πατέντα του. Μερικά ρόνια αργότερα το Stanford πούλησε στην Apple την πατέντα για το ποντίκι έναντι 40.000 δολαρίων. Και φυσικά ο ίδιος δεν πήρε τίποτα…

Source link