Θερμίδες
245
Υλικά
- 2-3 ολόκληρα λεμόνια
- 6 κλαδάκια θυμάρι
- 3 καφέ κρεμμύδια
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κομμάτια κοτόπουλου
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
Παρασκευή
Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιπάνετε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο.
Βήμα 2 Καρυκεύστε τα κομμάτια κοτόπουλου σας γενναιόδωρα και στις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3 Στύψτε τα λεμόνια και προσθέστε τον χυμό στο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο και το σκόρδο. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
Βήμα 4 Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε το κάθε ένα σε 4 στρογγυλές φέτες. Τοποθετήστε τις στο ταψί μέχρι να γεμίσετε τον πάτο του. Προσθέστε μερικά κλαδάκια θυμάρι πάνω από κάθε κομμάτι κρεμμύδι. Τοποθετήστε τα κομματάκια κοτόπουλου, το δέρμα από πάνω προς τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Δώστε ένα γρήγορο χτύπημα στη σάλτσα και ρίξτε πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό.
Βήμα 5 Τοποθετήστε σε φούρνο στους 180 ° C και μαγειρέψτε για περίπου 60 έως 70 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ψήστε κάθε κομμάτι μερικές φορές. Εάν ο πυθμένας αρχίζει να στεγνώνει, προσθέστε λίγο παραπάνω νερό.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου με ρίγανη και θυμάρι