Κόκκινες πέννες σβησμένες με βότκα! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά Πέννες
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • ½ μεσαίο ψιλοκομμένο καφέ κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ολόκληρο τσίλι ή ¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 75 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό
  • ½ φλιτζάνι βότκα
  • ½ φλιτζάνι παχιά κρέμα
  • 12 ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)

Παρασκευή

Βήμα 1 Αρχικά, ζεσταίνετε το νερό για τα ζυμαρικά σας σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι μόλις βράσει, στη συνέχεια προσθέστε ζυμαρικά και μαγειρέψτε al dente. Για τη σάλτσα, τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε, ψιλοκομμένο σκόρδο, θρυμματισμένο τσίλι, πάστα ντομάτας, ψιλοκομμένο προσούτο και σοτάρετε 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και (μακριά από τη φωτιά) προσθέστε τη βότκα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε τη κονσέρβα ντομάτας, επιστρέφουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μειώνουμε λίγο.

Βήμα 2 Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Σε ένα τηγάνι, προσθέστε ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα κομμένα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Βήμα 3 Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε απευθείας στη σάλτσα. Προσθέστε πολύ λεπτό τριμμένο βασιλικό στη σάλτσα, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά στη σάλτσα. Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί και τακτοποιούμε τα ντοματίνια. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ



Source link