Καλώς ήρθατε σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους! Σε αυτή τη συνταγή, θα σας καθοδηγήσουμε στη δημιουργία ενός λαχταριστού παρφέ παγωτού χαμομηλιού που υπόσχεται να είναι η τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή κάθε περίσταση που απαιτεί ένα γλυκό, δροσιστικό επιδόρπιο.
Το χαμομήλι, με το λεπτό λουλουδένιο άρωμα και τις ηρεμιστικές του ιδιότητες, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του απολαυστικού παρφέ, εμποτίζοντας το παγωτό με τη μοναδική του γεύση. Ο συνδυασμός παγωτού με έγχυμα χαμομηλιού, λαχταριστών φρέσκων μούρων και τραγανής γκρανόλας δημιουργεί έναν αρμονικό συνδυασμό υφών και γεύσεων που θα σας ξετρελάνουν.
Συστατικά που θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού
5 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες
Φρέσκα βατόμουρα
Granola ή θρυμματισμένα μπισκότα
Ξηροί καρποί θρυμματισμένοι
Μέλι (προαιρετικά)
Οδηγίες παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το πλήρες γάλα και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Ανακατέψτε κατά διαστήματα να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις σιγοβράσει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού.
- Αφήστε το να βράσει για περίπου 15 λεπτά για να βγουν τα αρώματα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών. Ρίξτε σταδιακά μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα κρέμας χαμομηλιού στους κρόκους των αβγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτό το βήμα μετριάζει τους κρόκους για να αποφευχθεί η πήξη.
- Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους αυγού ξανά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα χαμομηλιού. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτό θα δημιουργήσει μια βάση κρέμας.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίστε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο για να αφαιρέσετε τα άνθη χαμομηλιού. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Καλύψτε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να αγγίζει την επιφάνεια για να αποτρέψετε τη δημιουργία φλούδας. Ψύξτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα παγωτού χαμομηλιού, ανακατέψτε την σε μια παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Μόλις αναδευτεί, μεταφέρετε το παγωτό σε ένα αεροστεγές δοχείο και παγώστε για μερικές ώρες να σφίξει.
- Σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος ξεκινήστε να στρώνετε το παρφέ. Ξεκινήστε με μια μπάλα παγωτό χαμομήλι στο κάτω μέρος.
- Προσθέστε μια στρώση από φράουλες και βατόμουρα κομμένες σε φέτες πάνω από το παγωτό. Πασπαλίστε μια στρώση granola πάνω από τα μούρα. μι. Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
- Περιχύστε λίγο μέλι στην τελική στρώση για πρόσθετη γλυκύτητα, αν θέλετε. Σερβίρετε και απολαύστε!
- Το παρφέ παγωτό χαμομηλιού σας είναι τώρα έτοιμο να το απολαύσετε! Σερβίρουμε αμέσως ή το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για πιο σφιχτή υφή.
Αυτό το απολαυστικό παρφέ παγωτού χαμομηλιού είναι μια τέλεια απόλαυση για να απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η αρωματική γεύση χαμομηλιού σε συνδυασμό με τα δροσιστικά φρούτα και την τραγανή γκρανόλα δημιουργεί ένα απολαυστικό και οπτικά ελκυστικό επιδόρπιο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένεια. Απολαύστε την καταπραϋντική γεύση του χαμομηλιού σε αυτή τη γλυκιά και δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση!