Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 2 λουκάνικα τσορίθο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζάνια πουρέ ντομάτας
- ½ κουταλάκι της ρίγανης
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
- 1 κονσέρβα φασόλια
- 2 φλιτζάνια φύλλα σπανακιού
- ¼ φλιτζάνι φρυγανιά
- ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 2 Κόψτε το λουκάνικο τσορίθο, το κρεμμύδι και το σπανάκι.
Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να γίνει ωραίο και καφέ. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το σε ζεστό μέρος. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι ακόμα ροζ.
Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα κομμένα λουκάνικα τσορίθο από κάθε πλευρά και προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη σκελίδα σκόρδου, ανακατέψτε και αφήστε το να τσιγαριστεί. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τον πουρέ ντομάτας. ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5 Εν τω μεταξύ. Ανακατέψτε τις φρυγανιές με το τυρί παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 6 Επιστρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι, διατηρώντας το τραγανό δέρμα προς τα πάνω. Αφήστε να ζεσταθεί και τελειώστε το μαγείρεμα στη σάλτσα για λίγα λεπτά. Προσθέστε τα στραγγισμένα και ξεπλυμένα φασόλια με το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το περιεχόμενο στο φούρνο, διατηρώντας ψηλά το δέρμα του κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της φρυγανιάς και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Πίτσα με τσορίθο, κολοκύθα, καραμελωμένο κρεμμύδι και μπρόκολο
Μυδοπίλαφο με πάπρικα και τσορίθο