Η Κίνα αφήνει τη «σφραγίδα» της στον Άρη – Η selfie του ρομπότ Zhurong – News.gr


Δείτε πλάνα από την κινεζική αποστολή στον κόκκινο πλανήτη

Ίχνη που μένουν στην αιωνιότητα μπροστά από μια κόκκινη σημαία με πέντε αστέρια: οι φωτογραφίες που έστειλε το κινεζικό ρομπότ Zhurong από τον πλανήτη Άρη γεμίζει σήμερα, Παρασκευή (11/06) με υπερηφάνεια τη διαστημική υπηρεσία της πιο πολυπληθούς χώρας στον κόσμο, την Κίνα.

Με τα ηλιακά πάνελ του σαν φτερά και τις δύο κάμερές του στο τέλος ενός μακριού λαιμού, το ρομπότ που μοιάζει με (τεράστιο) πτηνό φωτογράφισε τον εαυτό του δίπλα στην πλατφόρμα προσγείωσής του με τη βοήθεια μιας χωριστής κάμερας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή η «selfie» αποτελεί αντικείμενο περηφάνιας της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας που ύψωσε την εθνική σημαία πάνω από το έδαφος του Άρη σε μια κοκκινωπή ατμόσφαιρα.

Η υπηρεσία διοργάνωσε μια τελετή για τη δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων.

Αφού έφθασε στα μέσα Μαΐου έπειτα από ένα ταξίδι σχεδόν ενός έτους από τη Γη, το ρομπότ τράβηξε επίσης σε φωτογραφία τα ίχνη των έξι τροχών του πάνω στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη. Είναι το «αποτύπωμα της Κίνας» στον Άρη, ανέφερε με προφανή ικανοποίηση η διαστημική υπηρεσία.

Η Κίνα αφήνει τη «σφραγίδα» της στον Άρη – Η selfie του ρομπότ Zhurong – News.gr

Με βάρος περίπου 240 κιλά, το Zhurong -ο θεός της φωτιάς στην κινεζική μυθολογία- αναμένεται να καθοδηγήσει τις αναλύσεις του εδάφους και της ατμόσφαιρας και θα χαρτογραφήσει τον κόκκινο πλανήτη στη διάρκεια της τρίμηνης αποστολής του.

Η αποστολή του ρομπότ στον Άρη είναι μια πρωτιά για την ασιατική χώρα, που έγινε η δεύτερη στον κόσμο η οποία πέτυχε μια τέτοια επιχείρηση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σχετικά Tags

Κίνα Άρης

Source link