Υλικά
- 700 γρ. ή 5-6 φιλέτα κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος καθαρισμένο από κόκκαλα)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¾ φλιτζάνι άμυλο πατάτας
- 1 λίτρο λάδι τηγανίσματος
Για τα καρυκεύματα
- 1 φρέσκο τζίντζερ (½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαφριά σόγια
- 3 κουταλιές της σούπας σάκε
Για την γαρνιτούρα
- Ιαπωνική μαγιονέζα (αγοράστε, αλλιώς χρησιμοποιείστε κανονική μαγιονιέζα)
- 7 μπαχαρικά
Συνοδευτικά
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
- Φασολάκια
- Ντοματίνια
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκίτσες, ώστε όλα να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Περάστε και τις δύο πλευρές με λεπτό αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανάμιξης, προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο, το σάκε, τη σόγια, το σησαμέλαιο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3 Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μαρινάδα και ανακατέψτε καλά. Ψύξτε τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα.
Βήμα 4 Ζεσταίνετε το τηγάνι σας στους 160C.
Βήμα 5 Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το άμυλο πατάτας σε ένα μπολ.
Βήμα 6 Καλύψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα ένα κομμάτι κάθε φορά, μέσα στο αλεύρι της πατάτας. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο δίσκο όλα τα κομμάτια που είναι έτοιμα για ψήσιμο.
Βήμα 7 Μόλις το λάδι φτάσει τη θερμοκρασία, τηγανήστε το κοτόπουλο σε παρτίδες, 4 ή 5 κομμάτια κάθε φορά, για να αποφύγετε την ψύξη του λαδιού. Μόνο 60-90 δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε και διατηρήστε τη θερμοκρασία στο ίδιο επίπεδο. Αφαιρέστε τα μαγειρεμένα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό μέρος. Αυτό είναι το πρώτο τηγάνισμα. Πάντα να καθαρίζετε τυχόν ακαθαρσίες στο λάδι με μεταλλικό σουρωτήρι. Τοποθετήστε ξανά και μαγειρέψτε για δεύτερη φορά για 30-60 δευτερόλεπτα.
Βήμα 8 Σερβίρετε με ιαπωνική μαγιονέζα πασπαλισμένη με 7 μπαχαρικά και συνοδέψτε με ρύζι, φασόλια και νταματίνια.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Κολατσιό για δουλειά: Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας
Μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση αβοκάντο (Μόνο σε 10 λεπτά)