Vegan φαλάφελ χωρίς γλουτένη. Το απόλυτο υγιεινό σνακ! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ή 375 γρ. ρεβίθια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καγιέν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Ξύσμα και χυμός από ένα ολόκληρο λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή

Βήμα 1 Μουλιάστε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό όλη τη νύχτα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

Βήμα 2 Σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το αποξηραμένο κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατέψτε καλά μέχρι να μυρίσετε το άρωμα. Μόλις είναι έτοιμα, χτυπήστε σε ένα γουδοχέρι ή σε ένα μίξερ.

Βήμα 3 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα ρεβίθια, τον αποξηραμένο κόλιανδρο με το κύμινο από πριν, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, τις σκελίδες σκόρδου, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό το φρέσκο κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλάτι.

Βήμα 4 Τοποθετήστε σε ένα μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και ψύξτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 5 Αφαιρέστε από το ψυγείο, βρέξτε λίγο τα χέρια σας και σχηματίστε μικρές μπάλες.

Βήμα 6 Τηγανίστε σε ζεστό λάδι για 6 λεπτά στους 160 ° C. Μην βάζετε πολλά στο τηγάνι, κάντε 3 ή 4 ταυτόχρονα.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

Δείτε σχετικά άρθρα

Πεντανόστιμα φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια!

Απίθανοι κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα και αμύγδαλα

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με φέτα

 



Source link