Σούπα από κόκκινες φακές, σπανάκι και γιαούρτι - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καφέ κρεμμύδι
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 μπαστούνια σέλινου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια ή 400g] γρ. κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 φλιτζάνια γεμισμένα με φύλλα από σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και πλύντε τις καλά με νερό, ώστε να φύγει όλο το χώμα.

Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να κάψει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3 Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το κύμινο.

Βήμα 4 Προσθέστε τις φακές και στη συνέχεια ρίξτε τον ζωμό από το κοτόπουλο ή τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέστε το νερό, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το λευκό πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και τα φύλλα δάφνης.

Βήμα 5 Μαγειρέψτε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Βήμα 6 Αφαιρέστε 3 φλιτζάνια σούπας και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Για περισσότερη ευκολία χρησιμοποιείστε ραβδομπλέντερ, απευθείας στην κατσαρόλα.

Βήμα 7 Προσθέστε την χτυπημένη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ελέγξτε για καρυκεύματα.

Βήμα 8 Ψιλοκόψτε τα φύλλα από το σπανάκι, προσθέστε τα στη σούπα και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 9 Προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί. Η σούπα θα έχει ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:

Μανιταρόσουπα: Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα

Ανακάλυψε την αυθεντική Ιταλική Garlic soup με κρουτόν

 



Source link