Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 καφέ κρεμμύδι
- 2 μεγάλα καρότα
- 2 μπαστούνια σέλινου
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 2 φλιτζάνια ή 400g] γρ. κόκκινες φακές
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 λίτρο νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζάνια γεμισμένα με φύλλα από σπανάκι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
Παρασκευή
Βήμα 1 Τοποθετήστε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και πλύντε τις καλά με νερό, ώστε να φύγει όλο το χώμα.
Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να κάψει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3 Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το κύμινο.
Βήμα 4 Προσθέστε τις φακές και στη συνέχεια ρίξτε τον ζωμό από το κοτόπουλο ή τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέστε το νερό, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το λευκό πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 5 Μαγειρέψτε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Βήμα 6 Αφαιρέστε 3 φλιτζάνια σούπας και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Για περισσότερη ευκολία χρησιμοποιείστε ραβδομπλέντερ, απευθείας στην κατσαρόλα.
Βήμα 7 Προσθέστε την χτυπημένη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ελέγξτε για καρυκεύματα.
Βήμα 8 Ψιλοκόψτε τα φύλλα από το σπανάκι, προσθέστε τα στη σούπα και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 9 Προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί. Η σούπα θα έχει ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα.
Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:
Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:
Μανιταρόσουπα: Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα
Ανακάλυψε την αυθεντική Ιταλική Garlic soup με κρουτόν