Σπιτικό Ρατατούι (Μόνο 110 Θερμίδες) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 Μελιτζάνα
  • 4 κολοκύθια
  • 2 κόκκινες πιπεριές 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 5 ντομάτες (ξεφλουδισμένες) 
  • 1 μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 3 λευκά ή καφέ κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.

Βήμα 2 Κόψτε σε ζάρια τις μελιτζάνες και σε ένα άλλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμες, προσθέστε τις στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βήμα 3 Κόψτε σε κύβους και τα υπόλοιπα λαχανικά. και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τη μελιτζάνα.

Βήμα 4 Αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 60 λεπτά ανακατεύοντας απαλά περιστασιακά.

Βήμα 7 Τρίψτε το βασιλικό και προσθέστε στο μείγμα λίγε σταγόνες ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά, αφήστε το να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά και σερβίρετε όταν είναι ακόμα ζεστό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Ratatouille (ρατατούιγ)

Το αυθεντικό «μαμαδίστικο» μπριάμ!

 



Source link