Υλικά
- 2 Μελιτζάνα
- 4 κολοκύθια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 5 ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
- 1 μάτσο φρέσκο βασιλικό
- 3 λευκά ή καφέ κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
Βήμα 2 Κόψτε σε ζάρια τις μελιτζάνες και σε ένα άλλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμες, προσθέστε τις στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βήμα 3 Κόψτε σε κύβους και τα υπόλοιπα λαχανικά. και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τη μελιτζάνα.
Βήμα 4 Αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 60 λεπτά ανακατεύοντας απαλά περιστασιακά.
Βήμα 7 Τρίψτε το βασιλικό και προσθέστε στο μείγμα λίγε σταγόνες ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά, αφήστε το να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά και σερβίρετε όταν είναι ακόμα ζεστό.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ
Ratatouille (ρατατούιγ)
Το αυθεντικό «μαμαδίστικο» μπριάμ!