Σαλάτα με ψητά παντζάρια, φέτα καρύδια και ένα dressing από μέλι και βαλσάμικο - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 6-10 παντζάρια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • Αλατοπίπερο

Για το dressing

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 ξύσμα και χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • Μια χούφτα καρύδια

Για τη σαλάτα

  • 180 γρ. ρόκα
  • 90 γρ. τυρί φέτα

Παρασκευή

Βήμα 1 Ξεφλουδίστε και κόψτε τα παντζάρια στη μέση. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και προσθέστε βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2 Βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν το κάτω μέρος του τηγανιού αρχίσει να σκοτεινιάζει, προσθέστε λίγο νερό. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 3 Ενώ ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήστε περίπου 5-7 λεπτά. Προσοχή αφού ψηθούν θα καούν πολύ γρήγορα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι.

Βήμα 4 Για το ντρέσινγκ, σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, προσθέστε το ξίδι βαλσάμικο, μουστάρδα, μέλι, σκόρδο και ξερή ρίγανη. Προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και το χυμό. Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Ρίξτε σιγά σιγά ελαιόλαδο καθώς χτυπάτε. Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε.

Βήμα 5 Κόψτε τα παντζάρια σε περίπου 2 εκατοστά. Τοποθετήστε τα στο μπολ ανάμειξης με το ντρέσινγκ. Προσθέστε τη ρόκα και θρυμματίστε το τυρί φέτα (Κρατώντας λίγο για το γαρνίρισμα). Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα καρύδια. Σερβίρετε και θρυμματίστε περισσότερο τυρί φέτα από πάνω. Απολαύστε αυτήν την υγιεινή σαλάτα παντζαριού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι. Ίσως η πιο δροσερή σαλάτα για φέτος το καλοκαίρι

Δροσερή σαλάτα με ανανά, κοτόπουλο και dressing μουστάρδας

Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και μήλο



Source link