Υλικά
500 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. νερό
90 γρ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
250 γρ. βούτυρο
75 γραμμάρια βούτυρο για ζύμη
25 γρ. φρέσκια μαγιά ή λίγο πάνω από τη μισή ποσότητα για αποξηραμένη μαγιά
50 γρ. ζάχαρης
1 αυγό
Παρασκευή
Βήμα 1 Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ και σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε κοσκινισμένο το αλεύρι, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, τη θρυμματισμένη φρέσκια μαγιά, 50 γραμμάρια βούτυρο και το αλάτι (διατηρώντας το μακριά από τη μαγιά). Ανακατέψτε καλά σε χαμηλή ταχύτητα ζύμωσης για 8 λεπτά. Μπορείτε επίσης να ζυμώσετε με το χέρι για περίπου 12 λεπτά.
Βήμα 2 Καλύψτε με μια μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Βήμα 3 Τοποθετήστε το κρύο βούτυρο σε μια μεμβράνη και χτυπήστε το μέχρι να γίνει σαν φύλλο.
Βήμα 4 Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά πριν από το άνοιγμα.
Βήμα 5 Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την διαδικασία του ανοίγματος του φύλλου
Βήμα 6 Καλύψτε το μεμβράνη και ψύξτε όλη τη νύχτα. (Εάν βιάζεστε, τοποθετήστε τον στον καταψύκτη μία ώρα).
Βήμα 7 Για το τελευταίο μέρος, αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο 10 λεπτά πριν από τη χρήση. Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο και τον πλάστη σας. Τοποθετήστε τη ζύμη στον πάγκο σας και χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία όπως πριν.
Βήμα 8 Αλείψτε με ένα πινέλο τα κρουασάν με αυγό ή για ακόμα πιο γυαλιστερό φινίρισμα, αλείψτε με αυγό που έχετε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας γάλα ή νερό.
Βήμα 9 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε το κρουασάν σας για ψήσιμο και κατεβάστε αμέσως τη θερμοκρασία στους 180 ° C. Μετά από 10 λεπτά, χαμηλώστε το φούρνο στους 170 ° C και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Μπορείτε απλά να δοκιμάσετε 180 ° C για 20 λεπτά.
Δες ολόκληρη την συνταγή εδώ: