Ρυζόγαλο με καραμέλα - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής με λίγες θερμίδες και έντονη γεύση.

4 μερίδες / 195 θερμίδες έκαστη

• 100 γρ.ρύζι
• 60 γρ.ζάχαρη μαύρη
• 450 ml νερό
• 30 γρ. Ζάχαρη
• 420 γρ. Γάλα light φρέσκο
• 4 κουταλάκια ζάχαρη για την καραμέλα
• 1 κουταλάκι corn flour αραιωμένο με νερό

Βάζετε το ρύζι με το νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 20’.

Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το γάλα και ρίχνετε 1 κουταλάκι αραιωμένο cornflour.

Μόλις πήξει το κατεβάζετε από τη φωτιά, το βάζετε σε πυρίμαχα μπολ και το αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα περίπου.

Ρίχνετε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε μπολ και τα βάζετε για λίγο κάτω από το γκριλ για να σχηματιστεί η καραμέλα.

Από το βιβλίο του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Μάνου Καζαμία, B.sc.,M.sc, “Η μεσογειακή δίαιτα στην πράξη”.

www.kazamias.com.gr 





Source link