Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να απολάυσουμε ένα γευστικό και δροσιστικό γλυκό με ελάχιστεw θερμίδες, που μπορούμε να φτιάξουμε μέσα σε δέκα λεπτά στο σπίτι. Μιλάμε φυσικά για το αγαπημένο μας ζελέ φρούτων που όλοι έχουμε αγαπήσει σαν παιδιά. Φυσικά θα κάνουμε μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής και θα προσθέσουμε γιαούρτι για περισσότερη γεύση και φρέσκα φρούτα. Όπως είπαμε και παραπάνω θα χρειαστείτε μόλις δέκα λεπτά για την παρασκευή του γλυκού, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές αφού έχει μόλις 45 θερμίδες ανά μερίδα.

Έτσι προσέχουμε την διατροφή μας, ενώ παράλληλα δεν στερούμαστε τις γλυκές απολαύσεις της ζωής. Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν με το γλυκό αυτό. Μάλιστα αφήστε τα να συμμετέχουν στην διαδικασία και τότε θα το χαρούν πολύ περισσότερο!

Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φάκελοι ζελατίνη χωρίς γεύση
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι με γεύση βανίλια
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρέσκες φράουλες σε κυβάκια

Εκτέλεση της συνταγής

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα, αδειάστε τους τρεις φακέλους ζελατίνης και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια χτυπήστε το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις φρέσκιες φράουλες, τις οποίες θα έχετε τοποθετήσει σε ένα πυρέξ.
  • Βάλτε το καλυμμένο στο ψυγείο και αφήστε το ιδανικά όλη τη νύχτα ή το λιγότερο τέσσερις ώρες.
  • Τέλος κόψτε σε κομμάτια για να σερβίρετε!

Eναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικά γλυκάκια, βάζοντας το μείγμα μέσα σε ατομικά γυάλινα μπολάκια, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία! Καλή σας απόλαυση!



Source link