Ribollita: Η Ιταλική σούπα λαχανικών με τραγανά κρουτών - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 200 γρ. ψωμί
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο ολόκληρο πράσο
  • 2 μεσαία καρότα
  • 2 μπαστούνια σέλινου
  • 2 κουτιά των 400 γρ. λευκά φασόλια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • Τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
  • 230 γρ. λαχανίδα
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε το ψωμί σε μικρά κυβάκια τύπου κρουτόν, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε στον φούρνο για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στους 150C. Αφαιρέστε όταν είναι πολύ τραγανό.

Βήμα 2 Κόψτε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο και τo κολοκύθι. Κόψτε τα φύλλα της λαχανίδας χωρίς τους μίσχους. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό να είναι έτοιμος για αργότερα. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί, ρίξτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια και τη λαχανίδα, προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε σχολαστικά.

Βήμα 3 Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και μειώστε την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό.