Εύκολο σπιτικό παγωτό με πραλίνα! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Έχεις όρεξη για παγωτό αλλά βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Ώρα να δοκιμάσεις να φτιάξεις το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με πραλίνα!

Συστατικά

Για την πραλίνα

  • 300 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 3/4 φλ. (150 γρ.) ζάχαρη

Για το παγωτό

  • 4 ασπράδια
  • 240 γρ. μέλι
  • 2 κουταλιές σιρόπι γλυκόζης
  • 200 γρ. από την πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε
  • 2 φλ. (480 γρ.) κρέμα γάλακτος χτυπημένη μέχρι να γίνει σφικτή, σαν γιαούρτι

Για τη σος σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 3/4 φλ. (200 γρ.) κρέμα γάλακτος

Βήματα

Βάζετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη–λίγη μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν τη ρίξετε όλη και η καραμέλα πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα προσθέτετε τα φουντούκια. Τα ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι η καραμέλα να τα καλύψει. Τα αφήνετε να κρυώσουν και ακολούθως περνάτε τα μισά από μίξερ για να τα πολτοποιήσετε.

Χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια των αβγών. Παράλληλα, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη γλυκόζη και το μέλι για 2 λεπτά. Συνεχίζοντας να χτυπάτε τα ασπράδια, ρίχνετε σιγά-σιγά, αλλά με συνεχόμενη ροή το σιρόπι απ’ το μέλι. Προσθέτετε την πραλίνα και χτυπάτε για λίγο ακόμη.

Ενσωματώνετε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα και τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Για τη ζεστή σος ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Λίγο προτού βράσει, την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ύστερα από ένα λεπτό ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ακολούθως, ξεφορμάρετε το παγωτό, βάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια και σερβίρετε με ζεστή σος σοκολάτας.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φτιάχνουμε παγωτό διαίτης με γεύση βανίλια, σοκολάτα, μάνγκο, μόκα!

Ιδέες για σπιτικό υγιεινό παγωτό!

Παγωτό μπισκότο σε ξυλάκι

Πόσο παγωτό μπορώ να τρώω για να μη βάλω κιλά;

Τι παγωτό μπορώ να τρώω αν έχω δυσανεξία στη λακτόζη;

 





Source link