Πεντανόστιμη ανάποδη κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 χ 250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 2 μεγάλα κομμάτια βούτυρο
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλες χούφτες τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • Περίπου 6 έτοιμα φύλλα για πίτα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190 C, στους 170 C σε αέρα και στο 5 σε φυσικό αέριο. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το πράσο και τα μανιτάρια κι τηγανίστε για δύο τρία λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Στη συνέχεια, ανεβάστε τη θερμοκρασία στη μεγάλη σκάλα, προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τηγανίστε για ακόμα δύο λεπτά. (Το κοτόπουλο δεν θα είναι έτοιμο σε αυτή την φάση). Στη συνέχεια, προσθέστε τον ζωμό και αφήστε τα υλικά να σιγοβράζουν.

Στο μεταξύ, αναμείξτε το κόρνφλαουρ με δύο κουταλιές της σούπας νερό, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και στη συνέχεια αδειάστε το στο τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τα υλικά να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ελαφρά και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε και στη συνέχεια αδειάστε όλο το μείγμα σε ένα ταψί για πίτες.

Πάρτε ένα έτοιμο φύλλο και θρυμματίστε το με τα χέρια σας, δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτήν την συνταγή. Απλώστε το θρυμματισμένο φύλλο πάνω στη γέμιση καλύπτοντας το σκεύος και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Ραντίστε τα φύλλα με έλαιόλαδο και στη συνέχεια ψήστε την πίτα για περίπου 20 λεπτά, οπότε τα φύλλα θα έχουν γίνει τραγανά και θα έχουν ροδίσει σε κάποιο σημείο.

 

Article Image cover from http://www.depositphotos.com



Source link