Υλικά
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ
- 30 γρ. αλεύρι
- 30 γρ ή 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 700 ml ή 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο (1 τρίτο του κουταλιού του γλυκού)
- 1 φύλλο δάφνης
- 230 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)
- Αλάτι
- Πολύ τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. πέννες
- 230 γρ. τριμμένο τυρί φοντίνα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Παρασκευή
Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το νερό και αφήστε το να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτετε αλάτι και τα ζυμαρικά. μαγειρέψτε για 3 λεπτά, καθώς θα μαγειρευτούν εάν νέου στο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε και το ρίχνετε στο ταψί.
Βήμα 3 Για τη μπεσαμέλ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε 30 γρ ή 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να ψηθεί για 3 λεπτά και παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα να σιγοβράσει μαζί με ένα φύλλο δάφνης και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στη μπεσαμέλ μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη θερμότητα και προσθέστε τη παρμεζάνα και τη μουστάρδα. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Βήμα 4 Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
Βήμα 5 Περιχύστε με τριμμένο τυρί φοντίνα και προσθέστε κομμάτια βούτυρο, καθώς πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν.
Βήμα 6 Ψήστε για 20 λεπτά στους 180°C ή μέχρι να ροδίσει το τυρί από πάνω.
Ανακάλυψε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Καρμπονάρα με 4 υλικά (χωρίς κρέμα γάλακτος)