Πρώτη συνταγή
Υλικά
Για την επικάλυψη
- 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, ή σιρόπι αγαύης
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. πουρέ από μήλο
- 1/2 κούπες ή 50 γρ. βρώμη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. κανέλα
Για την γέμιση
- 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, ή σιρόπι αγαύης
Παρασκευή
Τοποθετήστε σε ένα μπολ το φρέσκο γάλα, το μέλι, και τον πουρέ μήλου και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια κόψτε το μήλο σε κυβάκια και τοποθετήστε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε την κανέλα και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
Στο ίδιο μπολ τοποθετήστε την επικάλυψη που φτιάξατε προηγούμενος και στο τέλος προσθέστε μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας με κανέλα.
Τοποθετήστε στα μικροκύματα για 2 λεπτά και απολαύστε.
Δεύτερη συνταγή
Υλικά
Για την επικάλυψη
Η επικάλυψη παραμένει η ίδια με την πρώτη συνταγή
Υλικά
Για την γέμιση
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/5 κούπα νερό ή 360 ml
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- 1/4 κούπα ή 75 γρ. πουρέ από χουρμάδες αντί για ζάχαρη
Παρασκευή
Τοποθετήστε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 10 λεπτά.
(Η συγκεκριμένη γέμιση είναι ιδανική για πρωινό με pancakes, βρώμη ή γιαούρτι).
Τοποθετήστε τη γέμιση σε μια κούπα και προσθέστε την επικάλυψη.
Προσθέστε μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας με κανέλα.
Τέλος, τοποθετήστε στα μικροκύματα για 2 λεπτά και απολαύστε.
Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/