Πέννες ολικής άλεσης, με καραμελωμένο πουρέ γλυκοπατάτας - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 1 x γλυκοπατάτα
  • 240 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σπανακιού
  • 80 γραμμάρια παρμεζάνα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον)
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ή 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ½ φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί (ή χρησιμοποιήστε λαχανικά)
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε και ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα. Χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη, τρίψτε σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, αρκετό για να καλύψετε το κάτω μέρος. Τοποθετήστε την τριμμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύετε σε υψηλή φωτιά συνεχώς για περίπου. δέκα λεπτά. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν η πατάτα είναι μαλακή και αρχίζει να καραμελώνει. Προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το σε ζεστό σημείο.

Βήμα 2 Κόψτε τις άκρες των κολοκυθιών και κόψτε κατά μήκος σε τρεις φέτες. Στη συνέχεια κόψτε σε τρία ή τέσσερα μπαστούνια. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, μαγειρέψτε και ροδίστε τα μπαστούνια κολοκυθιών. Όταν είναι έτοιμοι αφαιρέστε σε ένα πιάτο.

Βήμα 3 Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά, προσθέστε αλάτι μόλις βράσει, μετατρέψτε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας. (περίπου 12 λεπτά δείτε οδηγίες στο πακέτο).