Ο απόλυτος μεζές: Καυτερή μελιτζάνα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο λάδι
  • 1 χούφτα φρέσκια μέντα
  • 1 ή 2 ήπια κόκκινη τσίλι
  • 1 μεγάλο γαρίφαλο σκόρδου
  • 4 κουταλιές ξύδι λευκό
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Ξεφλουδίστε και τεμαχίστε τις μελιτζάνες σε γαλλικά τηγανητά σχήματα διατηρώντας μέρος του δέρματος.

Βήμα 2 Τοποθετούμε σε ζεστό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και αφήστε το να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3 Στραγγίξτε το λάδι από το τηγάνι, επιστρέψτε στη φωτιά και προσθέστε το λεπτό κομμένο σκόρδο και τσίλι. Τσιγαριστέ και σβήστε με το ξύδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.