Παπαρδέλες ολικής άλεσης αλά Πουτανέσκα (Αυθεντική συνταγή Νότιας Ιταλίας) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 340 γρ. φρέσκα ζυμαρικά
  • 2 μικρές πιπεριές τσίλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 12 αντζούγιες
  • 20 μαύρες ελιές
  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 400 γρ. Ντοματίνια
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Πεκορίνο
  • 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Αλάτι για το νερό

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτουμε το αλάτι.

Βήμα 2 Αφαιρέστε το μίσχο από το τσίλι, κόψτε το στη μέση, ξύστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε. Ξεφλουδίστε και κόψτε πολύ καλά το σκόρδο. Αφαιρέστε το κουκούτσι από τις ελιές και αφήστε όλα τα υλικά στην άκρη.

Βήμα 3 Προσθέστε μια μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι και τσιγαρίστε απαλά. Προσθέστε την αποξηραμένη ρίγανη και τις αντζούγιες. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να τις συνθλίψετε στο τηγάνι και να διαλυθούν στη σάλτσα που θα φτιάξουμε. Προσθέστε τις μαύρες ελιές και σβήστε με το λευκό κρασί.

Βήμα 4 Τρίβουμε το τυρί Πεκορίνο και προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα ντοματίνια και γυρίστε τη θερμότητα σε χαμηλή και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5 Ενώ η σάλτσα γίνεται, προσθέστε τα ζυμαρικά στο βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε al dente.

Βήμα 6 Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, στραγγίξτε και μεταφέρετε απευθείας στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά στη σάλτσα. Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σπαγγέτι puttanesca

Σπαγγέτι ολικής με γαρίδες και κολοκυθάκια

Σουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες



Source link