Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης γεμιστοί με φέτα και συνοδεία από δροσερό ντιπ γιαουρτιού - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ή 400 γρ. Ντομάτες σε κύβους
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι ή 130 γρ. αλεύρι απλής χρήσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 85 γρ. τριμμένη φέτα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αρκετό λάδι για το τηγάνισμα

Για το ντιπ

  • Γιαούρτι
  • Σκόρδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα. Στη συνέχεια κόψτε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.

Βήμα 2 Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα βότανα.

Βήμα 3 Σε ένα μπολ, προσθέστε τις ντομάτες που μόλις κόψατε σε κύβους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη ρίγανη, τη μέντα, το βασιλικό, καθώς και τη θρυμματισμένη φέτα.

Βήμα 4 Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Συνδυάστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα ντομάτας, ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά και το μείγμα είναι αρκετά σταθερό για να κάνετε τις μπάλες. Εάν είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για ξεκούραση, περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 5 Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, σχηματίστε μπάλες και στη συνέχεια ισιώστε ελαφρά. Αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 6 Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια φριτέζα, προσθέστε το λάδι σας και θερμάνετε στους 170 ° C.

Βήμα 7 Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μας για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να χρωματιστούν όμορφα. Τοποθετήστε τα σε χαρτοπετσέτα, για να απορροφήσετε το επιπλέον ελαιόλαδο. Σημειώστε, για επιπλέον τραγανότητα, αφήστε τα να κρυώσουν και τηγανίστε ξανά για 1 λεπτό.

Βήμα 8 Για το ντιπ γιαουρτιού, απλά τοποθετήτε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύεται. Η σάλτσα αυτή δίνει μια άλλη φρεσκάδα στον ντοματοκεφτέ.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης



Source link