Υλικά
- 2 κομμάτια σολομού
- 400 γρ. μακαρόνια
- 170 γρ. σπαράγγια (κομμένα)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κρεμμύδια
- ¾ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 γεμάτο λεμόνι (μόνο ξύσμα)
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με το πακέτο.
Βήμα 2
Καθαρίστε τον σολομό από το δέρμα και κόψτε σε κύβους. Κόψτε τα σπαράγγια, ψιλοκόψτε τον άνηθο, διατηρώντας μερικά ολόκληρα φύλλα για γαρνιτούρα. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και μετά προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήστε το να ιδρώσει απαλά. Σβήστε με το λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Αφήστε να σιγοβράσει απαλά περίπου για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα κομμένα σπαράγγια μαζί στο βραστό νερό των ζυμαρικών, 2 λεπτά πριν μαγειρευτούν τα ζυμαρικά al dente (3 ή 4 λεπτά εάν το σπαράγγι σας είναι παχύτερο).
Βήμα 5
Στραγγίξτε τα δύο ζυμαρικά με τα σπαράγγια και προσθέστε απευθείας στη σάλτσα. Γεύση για καρυκεύματα και προσαρμογή. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε καλά, σερβίρετε αμέσως με κλαδάκια φρέσκο άνηθο.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ
Σολομός με βερίκοκα και κινόα
Σπαράγγια με γαρίδες. Μια φανταστική συνταγή με πολλά οφέλη, λίγες θερμίδες και αντιοξειδωτική δράση!