Μανιταρόσουπα: Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ





Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, λευκά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Θυμάρι
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κύβους λαχανικών ή κοτόπουλου /η μοσχαριού (ανάλογα με την προτίμηση)
  • 800-1000 γρ. νερό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
  • Μαϊντανός προεραιτικός

Μανιταρόσουπα:-Η-ιδανική-συνταγή-για-τις-βροχερές-μέρες-του-χειμώνα

Παρασκευή

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, των ζωμό με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει η σούπα
  • Προσθέτουμε τα τελευταία μυρωδικά (μαϊντανό) που επιθυμούμε
  • Αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με φρέσκο ζεστό ψωμί.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ:



Source link