Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, λευκά
- 2 σκ. σκόρδο
- Θυμάρι
- 1 κιλό μανιτάρια
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κύβους λαχανικών ή κοτόπουλου /η μοσχαριού (ανάλογα με την προτίμηση)
- 800-1000 γρ. νερό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
- Μαϊντανός προεραιτικός
Παρασκευή
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, των ζωμό με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει η σούπα
- Προσθέτουμε τα τελευταία μυρωδικά (μαϊντανό) που επιθυμούμε
- Αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με φρέσκο ζεστό ψωμί.
Δείτε όλη την συνταγή εδώ: