Υλικά για το κέικ
- 80 γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου ή (1/3 φλιτζάνι)
- 180 γρ. απλό γιαούρτι
- 60 γρ. βρώμη ή 1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας
- 100 γρ. ζάχαρη Stevia ή 1/2 φλιτζάνι (εάν χρησιμοποιείτε άλλο τύπο ζάχαρης μπορεί να χρειαστείτε λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα)
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. σκόνη κακάου ή 1/3 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας
- 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- Βανιλίνη προαιρετικά
Υλικά για το γλάσο
- 70 γρ. σοκολάτα
- 45 γρ. φρέσκο γάλα ή 3 κουταλιές της σούπας
- 20 γρ. γιαούρτι ή 1 κουταλιά της σούπας
- 2 κ.γ. ζάχαρη Stevia
Παρασκευή
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι το γάλα και την βανιλίνη, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και τοποθετούμε στα μικροκύματα για 45 δευτερόλεπτα.
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, βγάζουμε από τα μικροκύματα και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαγειρική σόδα και τη βρώμη. Σε κάθε τοποθέτηση ανακατεύουμε, πριν προσθέσουμε το επόμενο υλικό μας.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή με μια λαδόκολα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 35 λεπτά.
Ελέγξτε το κέικ σας με μια οδοντογλυφίδα. Ιδανικά, θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να είναι λίγο καφέ από το κέικ.
Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ταψί εκτός φούρνου για 10 λεπτά και αφαιρέστε.
Προσθέστε το γλάσο και έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Δείτε όλη την συνταγή εδώ