Κροκέτες πατάτας με φρέσκο γιαούρτι και τραγανό μπέικον - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 4 μεσαίες πατάτες
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • ¼ κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι (φρέσκο ​​ή αποξηραμένο)
  • ¼ κουταλάκι ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (φρέσκο ​​ή αποξηραμένο)
  • 1 καφέ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Για το ντεκόρ

  •  6 λωρίδες μπέικον
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη ή έναν επεξεργαστή τροφίμων, λιώστε τις πατάτες. Συμπιέστε με το χέρι σας τις λιωμένες πατάτες για τυχόν περίσσεια υγρού και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ ανάμειξης.

Βήμα 2 Στο ίδιο μπολ ανάμιξης, προσθέστε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκομμένο θυμάρι και δεντρολίβανο Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3 Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή μια κατσαρόλα, αφαιρέστε το πάνω μέρος και χρησιμοποιήστε το ίζημα βουτυρόγαλα στο κάτω μέρος.