Υλικά
- 4 μεσαίες πατάτες
- 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
- ¼ κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- ¼ κουταλάκι ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- 1 καφέ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Για το ντεκόρ
- 6 λωρίδες μπέικον
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Παρασκευή
Βήμα 1 Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη ή έναν επεξεργαστή τροφίμων, λιώστε τις πατάτες. Συμπιέστε με το χέρι σας τις λιωμένες πατάτες για τυχόν περίσσεια υγρού και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ ανάμειξης.
Βήμα 2 Στο ίδιο μπολ ανάμιξης, προσθέστε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκομμένο θυμάρι και δεντρολίβανο Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3 Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή μια κατσαρόλα, αφαιρέστε το πάνω μέρος και χρησιμοποιήστε το ίζημα βουτυρόγαλα στο κάτω μέρος.
Βήμα 4 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το διαυγές βούτυρο και 4 μερίδες από το μείγμα τις πατάτας. Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε τις να μαγειρευτούν περίπου 10-12 σε κάθε πλευρά.
Βήμα 5 Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, κόψτε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και τοποθετήστε τις σε ξηρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βήμα 6 Κόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βήμα 7 Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες, τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα, προσθέστε κατσικίσιο γιαούρτι, το τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Κροκέτες πατάτας με τυρί!!!
Πατάτα φούρνου γεμισμένη με κατσικίσιο τυρί, ελιές και λιαστή ντομάτα (Μόνο 220 θερμίδες)
Ταρτιφλέτ: Σουφλέ πατάτας με δυο τυριά