Αφράτη φοκάτσια με μυρωδικά! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Για τη ζύμη

  • 3 φλιτζάνια ή 450 γρ αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ή 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι – νερό ζεστό (όχι βραστό)
  • 1 φλιτζάνι – γάλα από το ψυγείο
  • 7 γρ. αποξηραμένη μαγιά ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουτ. μέλι
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1
  • Κλωναράκια δεντρολίβανου

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια μεζούρα, προσθέστε ένα φλιτζάνι κρύο γάλα και ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι βραστό) νερό. Προσθέστε το μέλι και τη μαγιά και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί για περίπου 20 λεπτά.