Ιταλικό κέικ μήλου και αχλαδιού με σταφίδες!!! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 4 μήλα
  • 2 αχλάδια
  • 10 κουταλιές της σούπας ή 150 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ή 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ή 150 γρ. σταφίδες
  • Ρούμι για σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας  ή 16 γρ. μπέικι πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι ή 100 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Παρασκευή

Βήμα 1 Το καλύτερο που πρέπει πρώτα να κάνετε είναι να μουλιάσετε τις σταφίδες σας είτε σε ρούμι είτε σε νερό. Αρκετό υγρό για να τις καλύψει όλες. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 ° C.

Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό και από πάνω ένα μπολ και τοποθετήστε το βούτυρο. Ανακατέψτε το με μια κουτάλα και αφήστε το να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι σε 2 ή 3 βήματα, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3 Αφαιρέστε το μπολ ανάμιξης από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ λείο.

Βήμα 4 Σε ένα ταψάκι της επιλογής σας, προσθέστε με λαδόκολλα και αλέιψτε τα τοιχώματα με λίγο λάδι ή βούτυρο.

Βήμα 5 Ξεφλουδίστε τα μήλα και τα αχλάδια, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε σε μικρούς κύβους.

Βήμα 6 Στο μείγμα σας, προσθέστε τις σταφίδες (εάν χρησιμοποιείτε νερό, στραγγίστε πρώτα). Στη συνέχεια, προσθέστε τα μήλα και τα αχλάδια σε κύβους.

Βήμα 7 Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε φούρνο μικροκυμάτων και μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τα μήλα. Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί με επένδυση και ψήστε για 60 λεπτά στους  160 ° C

Βήμα 8 Αφήστε το να κρυώσει περίπου μία ώρα πριν το αφαιρέσετε από το ταψί. Προαιρετικά, προσθέστε ζάχαρη άχνη για ένα καλύτερο φινίρισμα.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ



Source link