Κοτόπουλο με βότανα και Μιλανέζικη σάλτσα!!! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας Ντιζόν Μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιές
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο ιταλικό μείγμα βοτάνων (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, μαντζουράνα)
  • Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

  • Ντομάτες
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Μαύρες ελιές
  • Μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρέστε το δέρμα και την πέτσα. Κόψτε το στη μέση με ένα μαχαίρι και τοποθετήστε το σε μία μεμβράνη. Χτυπήστε το ελαφρά, μέχρι να μείνει το μισό μέγεθος.

Βήμα 2 Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τις τριμμένες φρυγανιές, την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ, σπάστε το αυγό και ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι. Κρατήστε τον κρόκο για την συγκεκριμένη συνταγή . Στο μπολ με τον κρόκο προσθέστε την μουστάρδα και ανακατέψτε καλά. 

 Βήμα 4 Αλείψτε από το μείγμα μουστάρδας με ένα πινέλο, κάθε πλευρά του στήθους κοτόπουλου και έπειτα βυθίστε το στο μείγμα με την φρυγανιά. Πιέστε δυνατά, ώστε να κολλήσει καλά στο κοτόπουλο και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο καυτό λάδι σε χαμηλή φωτιά. Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά κάθε πλευρά.

Βήμα 5 Για τη σάλτσα, προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες μαύρες ελιές Καλαμάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ



Source link