Η συνταγή της ημέρας: Η σούπα που θα ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό σου! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Η σούπα είναι το ιδανικό φαγητό για τον χειμώνα και παρότι η εν λόγω εποχή έχει φύγει, λόγω της έξαρσης των ιώσεων, των λοιμώξεων και του κορωνοϊού, ο οργανισμός χρειάζεται να «χτίσει» το ανοσοποιητικό του σωστά.

Και τι καλύτερο από το να το κάνει με τη διατροφή του ώστε να προλάβει ό,τι μπορεί; Για αυτό και εμείς έχουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για σούπα. Και θα χορτάσετε και θα δυναμώσετε!

Ο χρόνος προετοιμασίας θέλει μόλις 15 λεπτά και ο χρόνος μαγειρέματος άλλα 30, οπότε μέσα σε 45 λεπτά έχεις φαγητό για 4 μερίδες, σύμφωνα με τον σεφ Γιώργο Λέκκα.

Υλικά 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 750ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστό
  • 150γρ μπιζέλια
  • 150γρ σπανάκι
  • 150γρ κάρδαμο
  • 150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Αφήστε και ανακατέψτε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέστε τον ζωμό, αφήστε να βράσουν και προσθέτετε τα μπιζέλια.

Μόλις πάρει βράση, μειώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, σκεπάστε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήστε για 10 λεπτά. Πλύνετε και κόψτε τα φύλλα σπανακιού. Πλύνετε το κάρδαμο και κρατήστε τα φύλλα. Πετάξτε τα κοτσάνια. Προσθέστε σπανάκι και κάρδαμο στην κατσαρόλα με τα μπιζέλια και στη συνέχεια αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

Με ένα ραβδί μπλέντερ χτυπήστε τη σούπα να γίνει πουρές. Τέλος προσθέτετε 100 ml κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε σε μπολ και περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Προσθέστε σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η ελαφριά συνταγή για μια πικάντικη σούπα. Πώς θα την πετύχεις;

Νέος κορωνοϊός. Πόσο πιθανό είναι ένα παιδί να «κολλήσει» τον ιό;

5+1 αντικείμενα που «βοηθούν» στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Τι πρέπει να προσέχετε;





Source link