Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ
- 350 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού
- 1 ολόκληρο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας σως ψαριού
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 2 φύλλα kaffir λαιμ
- ½ φλιτζάνι Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 12 πράσινα φασολάκια
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
- 1 χυμό από λάιμ
- 1 τσίλι
- Σάλτσα τσίλι για γαρνιτούρα
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε τα φιλέτα των ψαριών σε κομμάτια και τοποθετήστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων. (Εάν δεν διαθέτετε επεξεργαστή τροφίμων, θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε αυτό με ένα μαχαίρι ή ένα μπαλτά και να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ ανάμειξης).
Βήμα 2 Στα ψάρια, προσθέστε την ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ, τα φύλλα kafir λάιμ, 1 ολόκληρο αυγό, τη σως ψαριού, το κορν φλάουρ και τα φύλλα κόλιανδρο. Χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν θέλει πολύ ώρα για να παραμείνει η υφή.
Βήμα 3 Καθαρίστε τα φασολάκια σας και προσθέστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων και με μια σπάτουλα ανακάτεψε το μείγμα.
Βήμα 4 Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με φυτικό λάδι στους 180 ° C περίπου.
Βήμα 5 Πρώτα βρέξτε τα χέρια σας (έτσι ώστε να μην κολλάνε στο μείγμα), στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας βυθισμένη επίσης σε νερό, βγάλτε ένα κουτάλι του μείγματος και σχηματίστε το σε δίσκους πάχους περίπου 5 εκατοστών χρησιμοποιώντας τα χέρια σας.
Βήμα 6 Τοποθετήστε σε ζεστό λάδι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει κάθε πλευρά. Αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα, μαγειρέψτε περίπου 2 λεπτά κάθε πλευρά.
Βήμα 7 Τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί πριν το σερβίρετε.
Βήμα 8 Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να τηγανίσετε μερικά από τα φύλλα κόλιανδρου στο καυτό λάδι. Θα γίνουν τραγανά. Τοποθετήστε τα επίσης σε χαρτοπετσέτα πριν το σερβίρετε.
Βήμα 9 Σερβίρετε με μια γλυκιά σάλτσα τσίλι.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Μπιφτέκια σολομού με σάλτσα από αβοκάντο (Μόνο 109 θερμίδες)
Ψαρομπιφτέκια με φυστικοβούτυρο
Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο