Η γλυκοπατάτα έχει φανταστική γεύση όπως και αν την καταναλώσεις. Πέρα λοιπόν, από συνοδευτικό, μπορεί να «δέσει» τέλεια και ως σως με το πιάτο σου.
Με αυτή τη συνταγή από το calgaryavansino.com, θα έχεις μια φανταστική και πεντανόστιμη σως με χρόνο προετοιμασίας μόλις 10 λεπτά και χρόνο ψησίματος 20′.
Υλικά
- 1 μεσαία έως μεγάλη γλυκοπατάτα
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (λιωμένο)
- 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
- 1/4 – 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό τσίλι
- θαλασσινό αλάτι
- χυμός 1 λεμονιού
- 190ml νερό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Ξεφλουδίστε και κόψτε τη γλυκιά πατάτα σε 2 κομμάτια, βάλτε τα σε χαρτί και ψήστε με το λιωμένο βούτυρο από πάνω, για 20 λεπτά.
Αφαιρέστε την από τον φούρνο και σε ένα πολυμίξερ, προσθέστε τη γλυκιά πατάτα και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι η υφή να είναι παχύρευστη. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό αν το θέλετε πιο αραιωμένο.
Για να το σερβίρετε, δοκιμάστε με φέτες αβοκάντο, ψωμί ή αραβικές πίτες.
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Τσιπς γλυκοπατάτας στον φούρνο με ρίγανη και σως γιαουρτιού!
Πώς η υγιεινή διατροφή βοηθά το… μυαλό μας; 6 εύκολα και αποδοτικά tips