Γιώργος Περρής: ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής υποψήφιος για βραβείο Grammy, το διαζύγιο των γονιών του και η δράση του ως πρέσβης της Unicef - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Ο Γιώργος Περρής γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 83 στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Ελληνογαλλίδα μητέρα.

Στις 8 Δεκεμβρίου είδε τον εαυτό στο Global Spin της Ακαδημίας Grammy. Με το τραγούδι “No Armour” ο Γιώργος Περρής κατάφερε να ξεχωρίσει. Εκπροσωπώντας την χώρα μας τραγούδησε κάτω από την Ακρόπολη την αγγλική εκδοχή του «Όλα ένα» σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση για τον Έλληνα καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια ακολουθεί διεθνή καριέρα. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το cd Homo Poeticus της Μάρθας Μεναχέμ με μελοποιημένα ποιήματα, στο οποίο συμμετέχει και ερμηνεύει μερικά από τα γνωστότερα ποιήματα των σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

Το διαζύγιο και η πρώτη του επαφή με τη μουσική

Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στα τέσσερα του χρόνια όταν για να αντέξει το δύσκολο διαζύγιο των γονιών του άρχισε να παίζει συστηματικά πιάνο. Μέσω αυτού κατάφερνε να βρει τις ισορροπίες στη ζωή του και να αντέξει χώρια από τον αδελφό του ο οποίος πήγε να μείνει με τον πατέρα του ενώ εκείνος παρέμεινε με τη μητέρα του. Αυτό ήταν ένα σημαντικό πλήγμα στη ζωή του πού κατάφερε να παλέψει μέσω της μουσικής.

Ήδη από αυτή τη νεαρή ηλικία είχε ανακοινώσει στη μητέρα του πως ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Ποτέ δεν άλλαξε γνώμη και στα 18 του τον ανακαλύπτει ο Μίμης Πλέσσας και τον παίρνει μαζί του σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτή ήταν η αρχή μιας λαμπρής καριέρας που μετρά συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου και παρουσία σε μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές σκηνές του κόσμου. Ανάμεσά τους και ο Michel Legrand ο οποίος επικοινώνησε μόνος του με τον Γιώργο Περρή και του ζήτησε να συνεργαστούν.

Για τον Legrand δήλωνε στο περιοδικό Gala: «O Μισέλ Λεγκράντ από την άλλη είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου. Υπήρξε ένας από τους ήρωες μου, ένας από τους αγαπημένους μου συνθέτες από παιδί. Φανταστείτε τον τρόμο που ένιωσα όταν με πήρε τηλέφωνο και συνειδητοποίησα ότι μιλούσα με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει κερδίσει 3 Όσκαρ και 5 Γκραμι και μου ζητάει να συνεργαστούμε. Αργότερα, στις πρόβες και στις πρώτες συναυλίες που κάναμε, κατάλαβα πόσο πραγματικά σπουδαίος καλλιτέχνης είναι. Δεν έχω δει ποτέ ξανά άνθρωπο να κυνηγάει την τελειότητα τόσο όσο εκείνος, κι ας ξέρει ότι είναι ουτοπία. Δεν επαναπαυότανε σε τίποτα. Μεγάλο μάθημα»

Πως έγινε πρέσβης για την αναδοχή παιδιών και συνεργάτης της Unicef

Σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης για την βοήθεια των παιδιών που βρίσκονται σε ιδρύματα λήφθηκαν μέτρα για την ενίσχυση της αναδοχής. Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου Αναφέρθηκε σε αυτή την προσπάθεια ως ένα στόχο για να βρεθεί μία οικογένεια για κάθε παιδί. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκε και ο Γιώργος Περρής μετά από Κάλεσμα της κυρίας Μιχαηλίδου.

Ο ίδιος ενθουσιάστηκε με την μεθοδικότητα που βασίζεται το εγχείρημα και είπε το ναι. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τους πολίτες να γίνουν ανάδοχοι. Χωρίς ηλικιακές διακρίσεις και σεξουαλικές προτιμήσεις. Επιθυμεί να ανοίξουν οι πόρτες σε μονογονεϊκές οικογένειες και ομόφυλα ζευγάρια για να βοηθήσουν τα παιδιά.

Θέλει έτσι να δώσει ένα μήνυμα για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και την ένταξη τους σε οικογένειες έγινε πρέσβης της Unicef. Στηρίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών σε Ελλάδα και εξωτερικό και προβάλλοντας την διαρκή ανάγκη τους στην αγάπη, την οικογένεια και την ζωή.

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»: «Με το νέο σύστημα Υιοθεσιών και Αναδοχών, πλέον κάθε πολίτης μπορεί να γίνει ανάδοχος. Αυτό ανοίγει τις πόρτες στα ομόφυλα ζευγάρια και τις μονογονεϊκές οικογένειες να προσφέρουν σπίτι στα παιδιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 1800 παιδιά στις δομές και ο στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να μην υπάρχει ούτε ένα σε ίδρυμα. Να έχουν όλα βρει την ζεστασιά και την οικογενειακή θαλπωρή που χρειάζονται και αξίζουν.»

Source link