Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο | Το απόλυτο κινέζικο - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 εκ. πιπερόριζα
  • 1 χ 240 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα κομμένο σε λωρίδες 1 εκ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε κομμάτια του 1 εκ
  • 40 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 50 γρ. καλαμποκάκια χοντροκομμένα
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ ελαφριά σάλτα σόγιας
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 1/2 κόκκινο τσίλι

Παρασκευή

Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ το ελαιόλαδο, ρίξτε μέσα το σκόρδο και την πιπερόριζα και σοτάρετε για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μέχρι το κρέας να έχει πάρει λίγο χρώμα εξωτερικά. Ρίξτε μέσα τα κρεμμυδάκια, το καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτούν καλά τα λαχανικά με το κοτόπουλο. Ελέγξτε το κρέας κόβοντας κάποιο από τα μεγαλύτερα κομμάτια ώστε να βεβαιωθείτε πως το κοτόπουλο είναι άσπρο μέχρι μέσα και δεν απομένουν ωμά σημεία.

Στη συνέχεια βάλτε το ρύζι να βράζει και μόλις είναι έτοιμο, τοποθετήστε το στο τηγάνι μαζί με το κάρυ, το τσίλι, το σησαμέλαιο και τη σόγια.

Σερβίρετε και απολαύστε!!!

Τηγανητό-ρύζι-με-κοτόπουλο |-Το-απόλυτο-κινέζικο
 

http://www.depositphotos.com

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 



Source link