Σούπα γλυκοπατάτας με γάλα καρύδας (Μόνο 158 θερμίδες) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 900 γρ. γλυκοπατάτα
  • 270 γρ. καρότα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (κρατήστε 4 κουταλιές της σούπας για γαρνιτούρα)
  • 1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι
  • 1 ολόκληρο ήπιο τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • Μερικά κλαδάκια φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες, σε κύβους.

Βήμα 2 Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο τσίλι και τσιγαρίστε για  5 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά. Σκεπάζουμε με νερό και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Βήμα 3 Μόλις μαγειρευτεί, ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά (κρατήστε 4 κουταλιές της σούπας για γαρνιτούρα). – Σερβίρετε με γάλα καρύδας και διάσπαρτα φύλλα κόλιανδρο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Ποια είναι τα οφέλη της γλυκοπατάτας;

Η γλυκοπατάτα περιέχει 4 φορές περισσότερη β-καροτίνη (βιταμίνη Α) από την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού μας.

Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ η συνιστώμενη ημερήσια δόση για φυτικές ίνες, είναι 35 γραμμάρια, ενώ 1 μόνο φλιτζάνι γλυκοπατάτας μπορεί να μας δώσει 6,6 γρ.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη D, βιταμίνη D, βιταμίνη B6, βιταμίνη A, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Γλυκοπατάτα: Πόσο ωφέλιμη ειναι για την υγεία μας;

Τσιπς γλυκοπατάτας στον φούρνο με ρίγανη και σως γιαουρτιού!

Γλυκιά τάρτα γλυκοπατάτας με ρικότα

 



Source link