Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μισό θρυμματισμένες φρυγανιές
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 125 γρ. τυρί μοτσαρέλα (προαιρετικά)
Παρασκευή
Βήμα 1 Για να καθαρίσετε το αβοκάντο χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο κουτάλι και τοποθετήστε τη σάρκα σε ένα μπολ ανάμειξης.
Βήμα 2 Προσθέστε το κιμά κοτόπουλου στο μπολ ανάμειξης.
Βήμα 3 Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο.
Βήμα 4 Προσθέστε τις θρυμματισμένες φρυγανιές.
Βήμα 5 Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6 Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, συνθλίψτε το αβοκάντο και ανακατέψτε τα υλικά.
Βήμα 7 Ζεσταίνετε το γκριλ σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 8 Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πάρτε λίγο από το μείγμα, φτιάξτε μια μπάλα και δημιουργήστε μπιφτέκια.
Βήμα 9 Τοποθετήστε τα στο γκριλ και μαγειρέψτε για περίπου 3 έως 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Βήμα 10 Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί μοτσαρέλας και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι.
Βήμα 13 Τοποθετήστε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας
Μπιφτέκια κοτόπουλου με ντομάτα και ρίγανη
Μπιφτέκια σολομού με σάλτσα από αβοκάντο (Μόνο 109 θερμίδες)