Πέννες Πριμαβέρα (υγιεινή εκδοχή) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 285 γραμμάρια πέννες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 230 γρ πράσινα φασόλια
  • 230 γραμμάρια σπαράγγια
  • 230g ντοματίνια
  • 6 κρεμμυδάκια (πράσινα κρεμμύδια)
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¾ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά.

Βήμα 2 Μόλις βράσει, προσθέστε αλάτι, στη συνέχεια τις πέννες και μαγειρέψτε al dente για περίπου 9-12 λεπτά. Δείτε τις οδηγίες στη συσκευασία και μαγειρέψτε 1 λεπτό λιγότερο.

Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια – υψηλή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε τα πράσινα φασόλια, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε ½ φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να γίνει ελαφρώς τρυφερό, περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ντοματίνια, τα κατεψυγμένα μπιζέλια και συνεχίστε το μαγείρεμα 2 ακόμη λεπτά.

Βήμα 4 Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, στραγγίξτε (διατηρώντας λίγο νερό ζυμαρικών) και μεταφέρετε τα στο τηγάνι. Ρίξτε την κρέμα. Προσθέστε 1 ή 2 φλιτζάνια νερό από τα ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν λίγο από το υγρό. Αφήστε να μειωθεί 1 ή 2 λεπτά. Απενεργοποιήστε τη θερμότητα. Προσθέστε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, ρυθμίστε ανάλογα με πιο ζεστό νερό ζυμαρικών.

Βήμα 5 Πετάξτε τον τεμαχισμένο βασιλικό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ζεστά πιάτα. Επάνω με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πέννες ολικής άλεσης, με καραμελωμένο πουρέ γλυκοπατάτας

Πέννες σε μια σάλτσα ντομάτας από σαλάμι, λιαστές ντομάτες και ελιές. (Σε 15 λεπτά)



Source link