Ο χειμώνας είναι η τέλεια εποχή για να φάει κανείς σούπα και γιατί όχι να δοκιμάσει και τη vegan εκδοχή της;!
Υλικά
- 1 κουταλάκι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες, ψιλοκομμένες
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 150γρ. σπανάκι
- 150 γρ. λάχανο
- 100 γρ. κάρδαμο
- 400 μλ. γάλα καρύδας
- ένα γιαούρτι φυτικής προέλευσης
- σπόροι για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το πράσο σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε μαζί με το μοσχοκάρυδο, για 5 λεπτά.
Προσθέστε το σπανάκι και το λάχανο και τοποθετήστε το καπάκι. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το κάρδαμο και μαγειρεύετε για 15 λεπτά, μέχρι η πατάτα να είναι μαλακή.
Προσθέστε το γάλα καρύδας και περισσότερο νερό, αν δεν θέλετε να είναι πολύ παχύρρευστη. Ζεσταίνετε λίγο ακόμα, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με σπόρους για γαρνίρισμα ενώ αν θέλετε, τρώτε και ψωμί.
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Έχω δοκιμάσει κάθε δίαιτα και δεν τρώω πολύ αλλά δεν αδυνατίζω: Γιατί;
Έρευνα αποκαλύπτει τις ευεργετικές ιδιότητες της σπιτικής σούπας: Και είναι πολλές!