Υλικά
- 4 μεγάλες πλυμένες πατάτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
- ¾ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
- 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός (προαιρετικά)
Παρασκευή
Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.
Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3 Βγάλτε τη φλούδα και κόψτε τις πατάτες σε χοντρές φέτες στη μέση και στη συνέχεια σε 2 ή 3 φέτες ανάλογα με το μέγεθος.
Βήμα 4 Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Ρίξτε τις πατάτας στο λάδι για να καλυφθούν καλά όλες.
Βήμα 5 Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πατάτες στο μπολ με τα ξηρά υλικά και τοποθετήστε τις ξανά στο ταψί.
Βήμα 6 Ψήστε για 40 λεπτά στους 180°C ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 7 Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το σχοινόπρασο και προσθέτουμε την ξινή κρέμα. Μπορείτε επίσης να αλατοπιπερώσετε.
Βήμα 8 Προαιρετικά, πασπαλίζετε τις φρεσκοψημένες πατάτες με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Πώς οι πατάτες φούρνου θα μοιάζουν… με τηγανητές
Τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά