Μακαρονάδα Alla Tarantina, με μύδια και ντοματίνια στο τηγάνι - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • Για 4 άτομα 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1 κιλό μύδια
  • 500 γρ. Ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο (σπόροι)
  • 1 Χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι (μόνο για μαγείρεμα ζυμαρικών)

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά και αφήστε τη να βράσει.

Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι για αργότερα), προσθέτουμε ελαιόλαδο, τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι. Προσθέστε τα καθαρισμένα μύδια μαζί με τα τσόφλια και σοτάρετε. Μετά από λίγο σβήστε με λευκό κρασί. Μαγειρέψτε για δύο έως τρία λεπτά με το καπάκι μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη.

Βήμα 3 Αφαιρέστε τα μύδια και αφαιρέστε από τα κελύφη. Κόψτε τα μύδια χονδροειδώς και αφήστε τα στην άκρη. Σουρώστε το νερό από τα μύδια και κρατήστε το σε ένα δοχείο για αργότερα.

Βήμα 4 Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και αφαιρέστε τα στον μισό χρόνο μαγειρέματος. (δηλαδή εάν το πακέτο υποδεικνύει 12 λεπτά, μαγειρεύετε μόνο για 6 λεπτά)